kosttillskott ökar iq

Det är enkelt att tro att ens IQ inte kan påverkas. Men ny forskning visar att det faktiskt finns ett antal sätt att förbättra din IQ. Intelligens är mycket mer föränderlig än vad man tidigare trott.

Det finns till och med ett kosttillskott som enligt flera studier, senast från University of Sydney konstaterat en genomsnittlig ökning på 15 IQ poäng efter en 6-veckorsperiod av att ta kosttillskottet.

Effekten av att öka ens IQ med 15 poäng är stor, oavsett om du ökar från 100 till 115, 85 till 100 eller 115 till 130.

  • Du kommer bli mer kreativ
  • Ha enklare att komma ihåg namn och specifika fakta
  • Det kommer bli enklare att lära sig nya saker (t.ex språk/instrument).
  • Du kommer uppfattas som smartare

Allt detta med ett kosttillskott som knappt kostar 75 kr/mån. Detta kosttillskott har tidigare använts i åratal av idrottsmän och atleter, men först för några år sedan har forskningen även visat att det inte bara finns fysiska fördelar med just detta tillskott, utan även mentala.

Kosttillskottet i fråga är kreatin. Och vad är det kanske du tänker?

Kreatin är ett naturligt ämne som finns i kroppen som hjälper dina muskler att producera energi. Kemiskt delar kreatin många aspekter med amino-syror.

Kreatin intas genom att blanda 5g i ett glas vatten. I och med att kreatin är ett ämne som binder vatten är det viktigt att dricka mycket vatten varje dag (helst 2 liter/dag).

Om du är vegetarian eller vegan tjänar du ännu mer på att äta kreatin (även om en sådan diet redan i sig ökad IQ). En studie med kreatin och dess effekt på vegetarianer fann en 50% förbättring av minnet och en 20% förbättring av IQ (du kan alltså öka ungefär 20 IQ poäng istället för 15 om du äter en vego-diet).

Vart köper man kreatin?

Det finns många ställen som säljer kreatin, vi rekommenderar att köpa kreatin från proteinbolaget, dels för att de har bland de billigaste priserna men också för att de gör rigorösa tester på sina produkter så att man verkligen vet vad det är man köper.

Här är det kreatin som vi rekommenderar att man köper.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *