hög iq dålig på sport

Ta en titt på Dolph Lundgren, en känd svensk skådespelare, manusförfattare, regissör och en rejäl idrottare. Och också civilingenjör inom kemiteknik.

Ja, det stämmer – Dolph Lundgren sägs ha en IQ på 160

Källa: Kändisar med hög IQ.

Dolph bestämde sig tidigt för att följa i sin fars fotspår och utbilda sig till ingenjör. Dolph tog examen från Kungliga Tekniska Högskolan med snittbetyget 4,2. Han fick flera stipendier som gjorde det möjligt att studera utomlands. Först till University of Sydney och sedan till det prestigefulla MIT i Boston. Genombrottet som skådespelare kom med filmen Rocky IV där han spelade den sovjetiske boxaren Ivan Drago.

Dolph har tränat kampsport länge och har ett 4:e gradens svart bälte i stilen kyokushinkai. Samtidigt som han studerade på KTH blev Dolph svensk mästare som Europamästare i karate.

Källa: Dolph Lundgren Official | BIO

Visst, ett exempel utgör inte någon som helst vetenskaplig kredibilitet.
Men, det behövs inte – för det finns ingen betydande forskning som säger att högintelligenta människor är sämre på sport. Det är snarare en stereotyp som länge funnits – kanske skapades den för att mindre intelligenta människor skulle kunna känna att de var bättre på något annat.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *