böcker att läsa för att öka iq

Böcker i sig är faktiskt ett bra sätt att öka sin intelligens, det finns bra med forskning som tyder på att desto mer barn läser när de är i utvecklingsstadier – desto högre intelligens når dem i sitt liv.

Men nu ska vi inte prata om att läsa eller att inte läsa, denna artikel handlar om vad du ska läsa. Specifikt vad du ska läsa för att öka din IQ.

Det finns massvis av böcker som hjälper dig att öka din intelligens. Vi som driver den här sidan har läst väldigt många bra böcker, men också väldigt många dåliga. I den här artikeln kommer vi endast att belysa de bra böckerna (faktiskt de bästa vi läst).

 1. Sätt på din hjärna av Eskil Nord
  En bok som ger dig strategier för att du ska kunna öka din IQ med 20% på så lite som 8 veckor. Du får först en genomgång i vad intelligens är, varför det är viktigt och hur du påverkas av en högre intelligens.

  När du förstått varför du ska sträva efter en högre intelligens ger författaren dig ett steg för steg program som ger dig en tydlig bild över exakt vad du behöver göra för att uppnå de resultat du är ute efter. Du kommer också lära dig mycket om hjärnan, som dina omedvetna beteenden och så får du en bättre möjlighet att tolka dina tankar.

  ”På ett väldigt tydligt och pedagogiskt sätt förklarar författaren människans hjärna och hur den fungerar. Boken gör att du får insikter om dig själv. Beteenden du gör omedvetet kan du plötsligt bli varse om och då utnyttja.”

 2. Your Brain at Work: Strategies for Overcoming Distractions, Regaining Focus and Working Smarter All Day Long av David Rock
  En forskare och konsult gräver djupt i det mänskliga sinnet för att undersöka hur personer bearbetar arbetsdagen – avslöjar hur en mer nyanserad förståelse av hjärnan kan göra det möjligt för oss att bättre organisera, prioritera, återkalla och sortera vårt dagliga liv.

  Författaren kommer lära dig att få dig att omorganisera hur du närmar dig varje arbetsdag. Viktigast av allt, det hjälpte mig att övervinna känslan av att jag i slutet av varje arbetsdag inte hade gjort tillräckligt. När du förstår begränsningarna i din hjärna slutar du förvänta dig att prestera utöver hjärnans faktiska kapacitet. Så istället för att känna dig besegrad varje dag är din prestation ”precis rätt.” Jag är tacksam för den här boken.

 3. Calm Your Mind: Break The Cycle Of Anxiety, Stress, Unhappiness, Exhaustion, And Find Peace In A Rushed World
  Att varva ner och ta det lugnt är djupt underskattat när det gäller intelligens och kognitiv prestation. Vi tycker att den här boken förtjänar en plats på top 5 för att psykisk ohälsa är så pass utbrett i det svenska samhället och den här boken hjälper dig ta vara på din mentala hälsa – så att du kan få upp din mentala prestation.

 4. Sapiens skriven av Yuval Noah Harari (SV länk / ENG länk)
  Sapiens är en sån där bok som man verkligen slukas av, det är en bok om människans historia – och även om det låter tråkigt så är boken skrivet på ett sånt intelligent sätt (komplexa, svårförklarliga fenomen blir förklarade enkelt) att du inte kan sluta läsa den. Du kommer att få en väldigt bra förståelse över människans natur.

 5. Outliers: The Story of Success av Malcolm Gladwell
  Även om hög IQ är bra att ha, ger denna bok förklaringen bakom varför vissa är mer framgångsrika än andra. Malcolm Gladwell lär ut hur man kan bli smartare och, ännu viktigare, framgångsrik med hjälp av utvecklingspsykologi.

Öka din IQ med 20% på bara 8 veckor

– Eskil Nord

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *